PASSIE VOOR PARELS

Verwondering

Van kinds af aan hebben sieraden een grote indruk op mij gemaakt. Iedere keer als mijn moeder een sieraad kreeg zag ik haar stralen. Dat zag ik telkens weer als ze het sieraad droeg. Dat gaf mij een warm en blij gevoel. Pas jaren later besefte ik dat op dergelijke momenten de zachtheid van haar vrouwelijkheid tot uiting kwam.

Mijn reizen

Na mijn studie interieur architectuur eind jaren ’90, twijfelde ik over mijn beroepskeuze en pakte ik mijn koffers om de wereld te verkennen. Eerst genoot ik drie volle jaren van Engeland en Schotland. Om vervolgens mijn vleugels nog meer uit te spreiden en te reizen naar Azië, Australië, Nieuw Zeeland, Tahiti, Zuid Amerika, Afrika en Indië. Ik ontdekte dat mijn geboorteland toch mijn plek is om mijn talenten tot uiting te brengen. Het was tijd om te kiezen voor waar ik gelukkig van wordt.

Ontdekking van mijn passie

Het was dan ook als vanzelfsprekend dat ik sieraden ging maken. In eerste instantie gebruikte ik verschillende soorten kralen. Toen ik op een dag echter een parel in mijn handen kreeg, wist ik het meteen: hier wil ik sieraden mee maken. Om anderen nog meer te laten stralen.

Mijn eigen winkel en atelier

In 2005 opende ik een winkel in hartje Maastricht; eFKay handmade pearl jewelry was geboren. In de volgende 6,5 jaar leerde ik het vak beter kennen. Zo kwam ik er achter dat aandacht voor de klant op nummer 1 staat, wat ervoor zorgde dat mijn creatieve talenten volledig tot bloei kwamen. Ik kon de klant niet altijd 100 aandacht geven. Daarom besloot ik mijn winkel te sluiten en vanuit mijn atelier te gaan werken. Met aandacht op maat.

Parels

Parels worden vaak als klassiek bestempeld vanwege de witte ronde vorm. Ik ben geïnspireerd door een andere soort: de barok zoetwater parel. Want de vele vormen en kleuren van deze parel zijn altijd anders en uniek. Tijdens internationale beurzen en reizen naar China selecteer ik persoonlijk die bijzondere parels waar ik mijn creativiteit op los kan laten.

Trotse eFKay parel dragers

Met een glimlach op hun gezicht vertellen mijn klanten iedere keer weer hoeveel leuke reacties ze krijgen en hoe blij ze zijn met het op maat gemaakte parelsieraad. Het gevoel dat ik bijdraag aan iemands blijdschap geeft mij dat warme en blije gevoel van toen ik kind was. En daarmee groeit mijn passie voor parels.

Let your inner beauty shine into the world,

FleurKlinkers-tekst